Otok Lefkada – osebna doživetja … Izlet z ladjo (5.del)

Izlet z ladjo …. 5.del

Naš celodnevni izlet z ladjo se je počasi zaključeval….
Videli smo dve znameniti plaži otoka Lefkada to sta Porto Katsiki in Egremni, na slednji smo se tudi kopali, obiskali smo dve tradicionalni vasici na sosednjih otočkih Kefaloniji in Ithaci … in bilo je že pozno popoldan, ko smo zapuščali zaliv na otoku Ithaca, v katerem se je nahajala vasica Kioni, katero smo obiskali zadnjo.

Plovbo smo seveda nadaljevali … med otočki, ki jih je na tem področju kar nekaj in pot nas je nato pripeljala do otoka Meganissi, kjer se nahaja nekakšna kraška jama … toliko velika, da lahko vanjo zapelje ladja. Skratka, v planu je bil ogled te jame.
Otok Meganissi se na eni strani zaključuje z dolgim repom in na njem se ta jama tudi nahaja. Zgodovinski viri pripovedujejo, da so se tu med vojno skrivale ladje oziroma podmornice.
Približali smo se jami, ki je že na daleč izgledala kot velika odprta usta in res je bila toliko velika, da smo se zapeljali vanjo.

Ob steni na eni strani jame smo lahko videli divje koze, ki so poskočno odhitele ven, ko smo se jim približali, ob pogledu na strop jame pa smo lahko videli male kapnike, ki so ponazarjali podobo kraške jame.

Ogled je bil zanimiv … jamo smo videli, plovbo pa smo nadaljevali do naslednjega majhnega otoka Skorpios, ki pa je sicer v zasebni lasti … nekoč mogotca Aristotla Onassisa, ladjarskega bilijonarja.
Obe naši izletniški ladji sta se na enem predelu otoka Skorpios ustavili za krajši čas, kjer so se nekateri pognali v vodo, da se malce osvežijo, pogumni pa so v morje skočili kar iz zgornje palube …. seveda smo atraktivnemu skoku morali zaploskati.
(Tisti najbolj pogumni je označen s puščico … ga najdete?)

To je bil seveda zaključek izleta. Ladji sta se po krajšem postanku ponovno napotili naprej … tokrat nazaj »domov« … proti letovišču Nydri, kamor smo prispeli ravno pravi čas, da smo se šli v hotel pripravit za večerjo, ki je tokrat zaradi daljšega potovanja še toliko bolj teknila.

Izlet je bil čudovit, poln doživetij in ga vsem tistim, ki imate priložnost preživeti dopust na otoku Lefkada in si radi nekako popestrite dopustniške dni, vsekakor priporočam.

… več o dneh na otoku Lefkada naslednjič … v petek seveda …

… do takrat pa prisrčen pozdrav … Ljubica

OSTALE OBJAVE:

Celotna vsebina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.