DOGODKI

Smučarko tekmovanje »Zlata lisica« …. (Slovenija)

Danes bom nekaj besed namenila mednarodni tradicionalni smučarski tekmi »Zlati lisici«, na kateri sodelujejo le tekmovalke, ki se v slalomu in veleslalomu borijo za svetovni pokal. Običajno je bila prireditev na Mariborskem Pohorju, razen z izjemami, če seveda ni bilo pogojev za izvedbo tekme in se je morala prestaviti drugam.
beri več

Praznična Ljubljana …. (Slovenija)

Novoletna praznovanja so se po mestih in naseljih v zadnjem obdobju masovno prestavila na zunanje površine. Razne prireditve in koncerti v mesecu decembru privabljajo številne obiskovalce. Mesta, naselja in vasi se v tem času odenejo v praznične podobe in kar tekmujejo med seboj, katero bo lepše okrašeno.
Tudi naša prestolnica seveda ne izstopa in si tako vsako leto daje duška ob okraševanju v »Vesoljno Ljubljano«, ki je v tej podobi prvič zažarela ob prelomu v novo stoletje.beri več.

Božični Vojnik …. (Slovenija)

Vsako leto se v času pred božičem veliko govori in piše o dogodkih v prihajajočih prazničnih dneh.
Bleščeče lučke … okrašene smreke, vejice ali girlande z božično dekoracijo … adventni venčki … božična glasba … vonj kuhanega vina … vse to in še mnogo več nam daje čarobnost prazničnih dni.  Tu so še različni dogodki, ki v teh dneh zelo popestrijo urice in nam dajejo možnost dodatnega druženja … ampak žal letos tega ne bo … oziroma bo le v omejenem obsegu.beri več.

Razstava orhidej …. (Slovenija)

Ljubitelji orhidej se z velikim veseljem spogledujemo s temi raznobarvnimi cvetlicami, kamorkoli gremo.
Tokrat bom nekaj besed namenila tej čudoviti stvaritvi narave … o cvetju, ki nas vedno znova in znova razveseljuje … beri več.

Ptica čebelar …. (Slovenija)

Številne ptice, ki bivajo pri nas, videvamo precej pogosto, nekatere med njimi so del našega vsakdana, s svojim raznoraznim petjem pa nam polepšajo dneve.
Pri nas v Sloveniji živi tudi posebna vrsta ptic in imeti moraš srečo, da jih vidiš, saj so zelo redke … imenujejo se čebelar … beri več.

Teme spletne strani: moja potovanja, dogodivščine, dogodki, stik z naravo, naš vsakdan …

%d bloggers like this: