DOGODKI

Mozirski gaj – park cvetja …. (Slovenija)

Pomlad je tisti najlepši del leta, ko nam narava po sivem zimskem obdobju končno prinese nekaj barv, ob katerih se počutimo lepše in te barve nas tudi navdihujejo in nam dajejo energijo.
Sedaj smo stopili že kar krepko v pomlad in okoli nas se je že veliko cvetja razbohotilo.

Obilico barv nam je v aprilskih dneh in v začetku meseca maja v Mozirskem gaju pričarala tudi razstava pomladnega cvetja, predvsem tulipanov, ob katerih so mnogi obiskovalci obstali in si vzeli trenutek časa za podrobnejši ogled teh lepotic.
…beri več…

Smučarko tekmovanje »Zlata lisica« …. (Slovenija)

Danes bom nekaj besed namenila mednarodni tradicionalni smučarski tekmi »Zlati lisici«, na kateri sodelujejo le tekmovalke, ki se v slalomu in veleslalomu borijo za svetovni pokal. Običajno je bila prireditev na Mariborskem Pohorju, razen z izjemami, če seveda ni bilo pogojev za izvedbo tekme in se je morala prestaviti drugam.
beri več

Praznična Ljubljana …. (Slovenija)

Novoletna praznovanja so se po mestih in naseljih v zadnjem obdobju masovno prestavila na zunanje površine. Razne prireditve in koncerti v mesecu decembru privabljajo številne obiskovalce. Mesta, naselja in vasi se v tem času odenejo v praznične podobe in kar tekmujejo med seboj, katero bo lepše okrašeno.
Tudi naša prestolnica seveda ne izstopa in si tako vsako leto daje duška ob okraševanju v »Vesoljno Ljubljano«, ki je v tej podobi prvič zažarela ob prelomu v novo stoletje.beri več.

Božični Vojnik …. (Slovenija)

Vsako leto se v času pred božičem veliko govori in piše o dogodkih v prihajajočih prazničnih dneh.
Bleščeče lučke … okrašene smreke, vejice ali girlande z božično dekoracijo … adventni venčki … božična glasba … vonj kuhanega vina … vse to in še mnogo več nam daje čarobnost prazničnih dni.  Tu so še različni dogodki, ki v teh dneh zelo popestrijo urice in nam dajejo možnost dodatnega druženja … ampak žal letos tega ne bo … oziroma bo le v omejenem obsegu.beri več.

Razstava orhidej …. (Slovenija)

Ljubitelji orhidej se z velikim veseljem spogledujemo s temi raznobarvnimi cvetlicami, kamorkoli gremo.
Tokrat bom nekaj besed namenila tej čudoviti stvaritvi narave … o cvetju, ki nas vedno znova in znova razveseljuje … beri več.

Ptica čebelar …. (Slovenija)

Številne ptice, ki bivajo pri nas, videvamo precej pogosto, nekatere med njimi so del našega vsakdana, s svojim raznoraznim petjem pa nam polepšajo dneve.
Pri nas v Sloveniji živi tudi posebna vrsta ptic in imeti moraš srečo, da jih vidiš, saj so zelo redke … imenujejo se čebelar … beri več.

Teme spletne strani: moja potovanja, dogodivščine, dogodki, stik z naravo, naš vsakdan …