DOGODKI

Razstava orhidej …. (Slovenija)

Ljubitelji orhidej se z velikim veseljem spogledujemo s temi raznobarvnimi cvetlicami, kamorkoli gremo.
Tokrat bom nekaj besed namenila tej čudoviti stvaritvi narave … o cvetju, ki nas vedno znova in znova razveseljuje … beri več.

Ptica čebelar …. (Slovenija)

Številne ptice, ki bivajo pri nas, videvamo precej pogosto, nekatere med njimi so del našega vsakdana, s svojim raznoraznim petjem pa nam polepšajo dneve.
Pri nas v Sloveniji živi tudi posebna vrsta ptic in imeti moraš srečo, da jih vidiš, saj so zelo redke … imenujejo se čebelar … beri več.

Latest Posts

Prvi barvni televizor

Prvi barvni televizor Zlata sedemdeseta leta, pa še kakšno leto gor in dol … verjetno najlepša leta za marsikoga, ki je v tistem obdobju preživljal svoja aktivna leta.Ali si lahko predstavljamo, kakšna ponudba artiklov je bila na tržišču v tistem času v primerjavi z današnjo? Težko … kajne? Pa smo danes zaradi obilne ponudbe v ogromnih trgovskih … Continue reading Prvi barvni televizor

Martinovo – praznik vina

Martinovo – praznik vina Martinovanje se pri nas v Sloveniji praznuje že desetletja. Praznik vina, ob katerem se naj bi mošt spremenil v vino. Običajno se na ta dan pripravljajo obilne pojedine, ob katerih se ti brez dvoma pocedijo sline. Ob vinu seveda ne sme manjkati slastna pečena gos ali raca napolnjena s kakšnim jabolkom … Continue reading Martinovo – praznik vina

Barve jeseni

Barve jeseni Jesen je že nekaj časa med nami, ampak na začetku, v mesecu septembru, nam nič kaj ni pokazala, kaj sicer zmore. No, sedaj, ko že nekaj dni, oziroma zadnja dva tedna, če sem bolj natančna, opazujem naravo, vidim, da se šele sedaj iz dneva v dan bolj intenzivno spreminjajo barve po gozdovih … … Continue reading Barve jeseni

Otok Lefkada – osebna doživetja … Izlet z ladjo (5.del)

Izlet z ladjo …. 5.del Naš celodnevni izlet z ladjo se je počasi zaključeval…. Videli smo dve znameniti plaži otoka Lefkada to sta Porto Katsiki in Egremni, na slednji smo se tudi kopali, obiskali smo dve tradicionalni vasici na sosednjih otočkih Kefaloniji in Ithaci … in bilo je že pozno popoldan, ko smo zapuščali zaliv … Continue reading Otok Lefkada – osebna doživetja … Izlet z ladjo (5.del)

Otok Lefkada – osebna doživetja … Izlet z ladjo (4.del)

Izlet z ladjo …. 4.del Naša izletniška plovba iz vasice Fiskardo na otoku Kefalonia se je nadaljevala.Ob otoku Kefalonia leži otok Ithaka in naš naslednji cilj na našem izletu je bil obisk majhne tradicionalne vasice Kioni na otoku Ithaka. Otok Ithaka nam je znan kot Odisejev dom. Majhen otok ima le malce več kot tri … Continue reading Otok Lefkada – osebna doživetja … Izlet z ladjo (4.del)

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Teme spletne strani: moja potovanja, dogodivščine, dogodki, stik z naravo…

%d bloggers like this: