-SLOVENIJA

V rubriki "Destinacije", kjer se nahajate ta trenutek, vam predstavljam dežele, ki sem jih videla in doživela. Tukaj predstavljam splošne podatke, ki bi jih verjetno želeli imeti pred potovanjem. Potrudila se bom navesti čim več informacij, da vam bodo lahko v pomoč. Hkrati bom objavljala tudi članke osebnih doživetij, ki jih boste našli pod "Moja potovanja", kjer bom ob koncu navedla tudi kakšne zanimive dodatke, morda kakšno "Opombo...".

Slovenija je čudovita majhna zelena dežela, razpeta med Alpskim svetom, Primorsko, Dinarsko-kraškim svetom in Panonsko nižino. Dežela je resda majhna po velikosti, vendar premore veliko bogastva. Moram poudariti, da se lahko pohvali tudi s čistimi vodami. Bogata narava ponuja reke, jezera, potoke in slapove. V goratem predelu dežele se je možno povzpeti na številne visoke gore, na kraškem predelu lahko obiščemo zanimive podzemne kraške jame, na ravninskem predelu dežele se lahko razvajamo v termalnih vodah, tu pa je še primorski svet, kjer se lahko prepuščamo morskim užitkom …. skratka sanjska dežela.
Vsak predel dežele ponuja svojstveno kulinariko, ki nam razvaja naše brbončice, mnogo priznanih vinarjev pa skrbi za dobro kapljico, saj je dežela bogata z vinogradi.
Turizem se v določenem predelu bolj razvija kot drugod, tako si lahko v tej deželi vsak izbere svoj kotiček za uživanje, pa naj bo to živahen ali miren.
Osebno sem obiskala precejšen del Slovenije in vam jo v nadaljevanju predstavljam.

STRAN JE ŠE V PRIPRAVI !

Teme spletne strani: moja potovanja, dogodivščine, dogodki, stik z naravo, naš vsakdan …

%d bloggers like this: