-GRČIJA

V rubriki "Destinacije", kjer se nahajate ta trenutek, vam predstavljam dežele, ki sem jih videla in doživela. Tukaj predstavljam splošne podatke, ki bi jih verjetno želeli imeti pred potovanjem. Potrudila se bom navesti čim več informacij, da vam bodo lahko v pomoč. Hkrati bom objavljala tudi članke osebnih doživetij, ki jih boste našli pod "Moja potovanja", kjer bom ob koncu navedla tudi kakšne zanimive dodatke, morda kakšno "Opombo...".

Grčija je dežela sonca, morja, bogate zgodovine in prijaznih ljudi. Na številnih njihovih otokih lahko najdemo različne prečudovite plaže … od belih, rdečih, pa vse do črnih vulkanskih plaž. Barva morja nas ponekod navdušuje s temno modrimi odtenki, drugod pa nas preseneti s prekrasnimi turkiznimi barvami, ob katerih nam vzame sapo.
Ob obisku njihove dežele lahko občudujemo zelo bogato zgodovinsko dediščino, ponekod nas v vasicah navdušuje pristnost starodavne tradicije, uživamo lahko v domači kulinariki in ob gostoljubnih domačinih je dopust resnično dopust v pravem pomenu.
Kar zadeva turizma … ta se je po otokih razvijal različno … na nekaterih se je do sedaj že zelo razvil, kar je razvidno tudi po obsegu obiskovalcev, na drugih otokih pa je še vedno prisotna nedotaknjenost in mir. 
Skratka … izredna raznolikost otokov ponuja za vsakogar nekaj.
Osebno sem videla in doživela nekaj grških otokov, ki vam jih v nadaljevanju predstavljam.

Osebne dogodivščine obiskanih grških otokov lahko najdete TUKAJ

Splošne informacije posameznih otokov:

(Stran je še v začetni fazi in se vsebina za posamezne otoke še pripravlja.)

Vabljeni tudi na FB stran “Beauty of Greece“, bogato s fotografijami iz Grčije.

Teme spletne strani: moja potovanja, dogodivščine, dogodki, stik z naravo, naš vsakdan …

%d bloggers like this: