Photo Gallery

Predstavitev fotografijOb vsakem pohajkovanju, izletu, sprehodu … tudi doma, ter seveda absolutno na potovanjih … marsikje sem videla zanimive “prizore”, ki sem jih želela ovekovečiti, tako je postal fotoaparat moj stalni “spremljevalec” in je del moje obvezne opreme, fotografiranje pa je sčasoma postala moja strast.


Predstavljam vam nekaj najljubših posnetkov….

Prisrčen pozdrav! … Ljubica M.

Na mojih potovanjih po grških otokih sem imela priložnost videti veliko čudovitih prizorov, ki sem jih tudi ujela v objektiv….

Kot velika ljubiteljica narave, še posebej, kadar gre za čudovito raznobarvno cvetje, se seveda ne morem upreti in te lepote narave hraniti v trajen spomin.

Orhideje so nekaj posebnega. Imela sem priložnost videti prekrasno razstavo, ki jo občasno organizirajo v vzhodnem predelu naše deželice. Kadarkoli je priložnost, si te lepotice vsekakor moram ogledati.
Članek o razstavi si lahko pogledate TUKAJ.

Čarobni utrinki zimske idile…..
Članek si lahko pogledate TUKAJ.

Zadnje objave:

Polarni mraz

Polarni mraz

Zima nam je že začela kazati svojo pravo podobo mrzlih dni z malce snega, ampak občasno se še vedno pojavljajo čudoviti sončni dnevi, ki pa vedno ne kažejo tiste prave zimske podobe. Eden lepih dni je bil dva dni nazaj. Čudovito sončno vreme je kar vabilo na sprehod po naravi. Pogled v nebo je ponujal prekrasno modro barvo, na katerem so počasi tu in tam pluli beli kopasti oblaki, ki se jim resnično ni nikamor mudilo. Sonček je prijetno grel, čeprav je bilo v senci še vedno čutiti zimski zrak, kar se je videlo tudi na tleh, saj so bila zamrznjena, čeprav je bilo sredi dneva. Skratka, sprehod ob tem sončnem dnevu je resnično prijal. Med potjo so mi družbo delali ptički, ki so veselo poskakovali po drevesih in veselo žvrgoleli, kot bi se že prebujala pomlad.
To naj bi bil zadnji dan pred naslednjo snežno pošiljko, vsaj tako so napovedali na radiu. V naslednjih dneh je napovedano sneženje in obšel nas naj bi celo polarni mraz … temperature naj bi dosegale tudi pod -20⁰C čez noč. No ja … zima že mora biti, ampak takšna res ni potrebna. Pa saj verjetno ne bo … vsaj tokrat ne kaže tako, kar je bil dokaz tudi današnji dan, ki je bil prav tako prijetno sončen, torej napoved ni v celoti držala … no ja, zjutraj je bilo malce bolj hladno, ampak … zima je tu!

In kakšni ekstremi so se že dogajali v preteklosti?! Izbrskala sem nekaj zanimivih podatkov…
Naša najhladnejša celina je Antarktika, na kateri je povprečna temperatura v hladnem delu leta okoli -63⁰C, ampak leta 1983 so namerili kar -89⁰C …. hmmm, ob tej temperaturi brez dvoma zmrzneš.
Naj navedem nekaj najnižjih temperatur po Evropi…
V Avstriji je bilo februarja leta 1932 kar -52⁰C, leta 2013 je bilo februarja na severnem delu gorske Italije skoraj -50⁰C, decembra 2001 je v Nemčiji padla temperatura skoraj na -46⁰C, januarja leta 1963 je bilo v Bosni in Hercegovini -42⁰C, na Češkem so februarja 1929 leta izmerili dobrih -42⁰C, skoraj isto je namerila Švica meseca januarja leta 1987,  Francija je imela januarja 1985 leta -41⁰C, prav tako Poljska januarja leta 1940… in če navedem še najnižjo namerjeno temperaturo v Sloveniji, ta je bila -34⁰C kar trikrat, dva zaporedna dneva februarja leta 1956 in januarja leta 1968… in kje? … nikjer drugje kot na Babnem polju.

Imejte se lepo … ogrejte se ob topli peči…
… in prejmite prisrčen pozdrav od Ljubice …
… do naslednjega petka …

Teme spletne strani: moja potovanja, dogodivščine, dogodki, stik z naravo…

%d bloggers like this: