BLOG

Pozdravljeni dragi bralci!

Naj vas najprej prav vse prisrčno pozdravim in se vam zahvalim, da ste se mi pridružili. Preden nadaljujem s pisanjem, bi želela z vami deliti misel, ki se mi pogostokrat poraja in sicer gre za naš tempo življenja.
Čas nam dobesedno uhaja… »Beži kot zajec čez hrib, ko ga nekaj prestraši« … in ko se zjutraj zbudimo, nam po glavi že rojijo obveznosti, ki nas čakajo in preden se zavemo, je dneva že konec … potem pa se na koncu vprašamo »Kam je šel dan?«   … A imam prav??

Mislim, da je skrajni čas, da se v življenju večkrat ustavimo … se pogosteje ozremo okoli sebe in si vzamemo čas zase, za družino in prijatelje….
Hmmm … Samo enkrat se živi!  … Beri naprej…

Čudovito cvetje

V naravi se bodo kmalu zbudili prvi cvetovi in nas razveselili s svojimi barvami in oblikami. Cvetje (takšno in drugačno) je zelo pogostokrat naš spremljevalec…. in ker bo kmalu praznik zaljubljencev, bo vsekakor cvetja v tem času toliko več. 

Ker sama občudujem barvite podobe, sem se odločila, da objavim nekaj fotografij iz moje zbirke … beri naprej

Čas za zimsko idilo…

Sedaj je čas za zimsko idili … pa jo imamo?… No ja, občasno že.
Božični čas je bi na žalost spet brez snega, smo ga pa dobili takoj naslednji dan.
Meni osebno deluje božično vzdušje nekako drugačno… lepše, če je sneg … kajne?

Spominjam se starih božičnih časov, ko smo še hodili k polnočnicam …beri naprej

Srečno Novo Leto 2022

Dragi bralci!

V novem letu vam želim obilo zdravja, sreče in zadovoljstva!
Naj se vam uresničijo želje in naj vam bodo zadani življenjski cilji dosegljivi.
Bodite lepo … in vse dobro vam želim!

Ljubica

VESEL BOŽIČ

Vsem vam želim lep Božični večer!
Naj vam prinese mir in veselje,
obilja in radosti.
Naj vam srce bo razigrano in igrivo,
ko okoli vas bo družba domača.

… Ljubica 

Pregovori ob Martinu

Včeraj smo slavili Martina in ob tem prazniku pili že novo vino, na ta dan se namreč mošt spremeni v vino. Seveda se na ta dan mora novo vino preizkusiti … da se drži … da se oceni kakšnega okusa je, ali je dobro ali ne …. mize pa se obložijo še z dobrotami, ob katerih se ne sme manjkati kakšna gos (ne, nekateri jo zamenjajo tudi z raco) in seveda ob vseh prilogah ne sme manjkati sladko rdeče zelje, mlinci,… pa še kaj. Vsekakor okusna pojedina.

O Martinovem prazniku pa je znano še kaj več, ne le kulinarične dobrote. Poznamo tudi pregovore, vezane na ta dan. Izsledila sem jih kar nekaj, glasijo pa se tako: … beri naprej

Naše marljive čebelice

Današnja tema se nanaša na drobne, pridne delavke, ki jih v toplih dneh lahko opazujemo na raznih barvnih cvetlicah. Te žuželke letajo iz cveta na cvet in pridno nabirajo medičino … to so seveda naše čebelice.

Decembra 2017 je bil razglašen svetovni dan čebel, ki ga beležimo na dan 20. maja.
O čebelah se prepeva v pesmih, najdemo jih na različnih poslikavah, omenjene pa so tudi v pregovorih, kot so: »Priden kot čebela«, pa recimo »Slajše kot med« in seveda tudi »Cedita se med in mleko«… oh, ko bi se ta pregovor bolj pogosto uresničeval …beri naprej

Pomlad v belo-vijoličnih barvah! 

Pomlad se počasi izteka … še malo in poletje bo tu .
Topli poletni dnevi nas bodo zvabili v naravo že v zgodnjih jutranjih urah, popoldanske ure pa bodo primerni le še za kakšen oddih v senčki …  … s hladno pijačo v bližini. 

Preden se pomladne dni iztečejo, pošiljam še nekaj pomladnega cvetja … za lepši vikend seveda. več

Topla pomlad je tu!

Pred nami je prijeten pomladni čas, ki se je uradno začel pred nekaj dnevi. Sonca bo čedalje več, topli dnevi nas bodo čedalje pogosteje zvabili v naravo, narava pa nas bo vse bolj obdarila s čudovitimi barvami. 

Ker je fotoaparat moj pogosti spremljevalec ob mojih pohajkovanjih, večkrat ujamem v objektiv kaj zanimivega in ker je mesec marec hkrati mesec žensk, saj smo včeraj praznovali še materinski dan, sem se odločila, da tokrat objavim nekaj pomladnih posnetkov … nekaj v cvetju seveda … … beri naprej…

Polarni mraz

Zima nam je že začela kazati svojo pravo podobo mrzlih dni z malce snega, ampak občasno se še vedno pojavljajo čudoviti sončni dnevi, ki pa vedno ne kažejo tiste prave zimske podobe … beri naprej …

Prvi sneg

Spominjam se svojih otroških dni, kako sva z bratom čakala na prvi sneg. Proti koncu leta, ko se je bližala zima, to je bilo pogostokrat že meseca novembra, je zapadel prvi sneg in pobelil naravo. 

Snega je bilo običajno kar precej, ne samo kakšen centimeter, iz katerega smo lahko brez težav (zaradi količine seveda) delali snežake. Oh, to je bilo seveda potrebno obvezno narediti. Za snežaka je bilo nato potrebno poiskati še ustrezne dodatke … saj veste, za oči, nos in usta, pa morda še kakšno metlo ali palico za v roko. Tudi sani ali napolnjeni žaklji s slamo so bili v trenutku pripravljeni za spust po hribu Beri naprej

Miklavž – dobri mož Sveti Nikolaj

Smo v mesecu obdarovanj in prvi dobri mož meseca decembra sveti Miklavž bo kmalu tu.
Kdo ne pozna Miklavža … in njegovega spremstva, tistih grozovitih bitij, zaradi katerih marsikateri otrok od strahu obnemi? Mislim, da jih prav vsi zelo dobro poznamo. Ob tem prazniku nas spomini popeljejo v čas našega otroštva … no, vsaj pri meni je tako …  in naših prvih prejetih daril od Miklavža … no ja, od parklja seveda tudi. … Beri naprej …

December je tu …

Leto se počasi bliža h koncu, narava pa nam že kaže prve znake, da prihaja zima. 

V zgodnjih jutranjih urah že lahko opazujemo rahlo pobeljeno pokrajino, ki se ob močnejših sončnih žarkih občasno še izgublja in spreminja nazaj v jesenske odtenke, ob turobnih dneh pa zna belina vztrajati cel dan.  … Beri naprej …

Martinovo – praznik vina

Martinovanje se pri nas v Sloveniji praznuje že desetletja. Praznik vina, ob katerem se naj bi mošt spremenil v vino. 

Običajno se na ta dan pripravljajo obilne pojedine, ob katerih se ti brez dvoma pocedijo sline. Ob vinu seveda ne sme manjkati slastna pečena gos ali raca napolnjena s kakšnim jabolkom in slivami, h kateri so priložene ostale dobrote, kot so mlinci, sladko rdeče zelje, morda še kostanjev pire in jabolčna čežana … njami. Obilne pojedine so sicer nekoč predstavljale praznovanja v zahvalo ob zaključku letine, v današnjem času pa je ta praznik že nekako izgubil pravi pomen, ampak … časi so drugačni.Beri naprej

Barve jeseni

Jesen je že nekaj časa med nami, ampak na začetku, v mesecu septembru, nam nič kaj ni pokazala, kaj sicer zmore. No, sedaj, ko že nekaj dni, oziroma zadnja dva tedna, če sem bolj natančna, opazujem naravo, vidim, da se šele sedaj iz dneva v dan bolj intenzivno spreminjajo barve po gozdovih … nastale so prave barve jeseni, ki pa se ob sedanjih vremenskih pojavih, kot so megla in veter izgubljajo nekje na tleh in tako pokrivajo jesenske plodove in sadove … no, v mislih imam kostanje, ki jih je sedaj že v večji meri zmanjkalo  … pa seveda gobe, ki se skrivajo pod listjem in jih moraš kar temeljito iskati, sicer pa, saj jih tako ali tako včasih komaj vidiš.Beri naprej

Velikonočni prazniki so tu!

Velika noč je tu … pred vrati. 
Po tradiciji nas čaka bogata pojedina … šunka, jajčka, hren, potica … in še kaj … vse te dobrote bodo krasile naše mize.
Žal bomo letos praznovali praznične dni malce drugače, kot smo sicer vajeni … le v krogu svojih ožjih družinskih članov … brez večjih obiskov in druženj.
Naj vam bodo praznični dnevi »s cvetjem posuti« … mize bogato obložene … naj vam smeh žari na obrazih, morda tudi domača pesem zazveni.
Imejte se radi … imejte se lepo … uživajte, kolikor se seveda le da, predvsem pa … bodite zdravi!
Dodala bom še to: dokler smo zdravi ne vemo kaj imamo, šele ko nastopi kakršnakoli bolezen ali poškodba, šele takrat se pomena “zdravje” resnično zavedamo.
Torej … naj nam bo Vsem zdravje naklonjeno!

Želim vam vesele Velikonočne praznike! … in obilo pirhov!
Prejmite prisrčen pozdrav od Ljubice.❤️

Pozdravljeni moji dragi bralci!

Za uvod v mojo spletno stran bi želela izreči nekaj besed … misli, ki sem se jih naučila skozi življenje….
Naše življenje naj bi bilo kot plovba po morju … včasih mirno, včasih pa razburljivo, kot po razburkanem morju. Kako plujemo skozi življenje je običajno res veliko odvisno od nas samih … tudi malo od sreče, pa tudi od danih priložnosti, kako pa naše življenje poteka pa je navsezadnje odvisno od naših izborov in odločitev.
Kakorkoli, bodimo optimistični in vsekakor poskušajmo gledati na svet s svetle plati, čeprav žal ni vedno tako.
Vsem želim čim več prijetnih trenutkov v življenju … takšnih, ki jih boste vedno z veseljem nosili v spominu s seboj!

Prisrčen pozdrav od Ljubice 

Thanks for joining me!

Zadnje objave:

Teme spletne strani: moja potovanja, dogodivščine, dogodki, stik z naravo, naš vsakdan …

%d bloggers like this: