December je tu …

December je tu …

Leto se počasi bliža h koncu, narava pa nam že kaže prve znake, da prihaja zima.

V zgodnjih jutranjih urah že lahko opazujemo rahlo pobeljeno pokrajino, ki se ob močnejših sončnih žarkih občasno še izgublja in spreminja nazaj v jesenske odtenke, ob turobnih dneh pa zna belina vztrajati cel dan.

Na jutranjih sprehodih, pohajkovanjih ali samo obhodih okoli lastnega vrta, lahko vidimo čudovite bele dekoracije … zmrzali, ki krasijo jesensko cvetje, ki se je še pred nedavnim bohotilo v svojih barvah. Posebne okrasne obrobe in dodatke so dobile tudi razne trave, listje, ki še vztraja na drevesih, vejice, grmovja … skratka vse, kar je še do nedavnega bilo v različnih barvnih odtenkih zelene, rumene, oranžne, rdeče ali rjave, se sedaj z dodatkom belega … skratka, v drugačni obliki lepote razkazuje nam, ki te spremembe tudi sproti opazujemo.

Ob takšnih mrzlih jutrih in seveda dnevih, ki bodo v prihodnje še pogostejši in hladnejši, še bolj beli, bo topel čaj, šalica vročega kakava ali dišeča kavica ob topli peči zagotovo zelo prijala. Odeti v topla mehka oblačila bomo iz prijetno ogretih prostorov skozi okna zvedavo opazovali spreminjajočo naravo.

V prazničnem decembru je še posebej čarobno greti se ob ognju … ob kaminu, v katerem ogenj občasno prasketa.
Veseli december nam bo v prihodnje prinesel kar nekaj radostnih praznikov, katerih smo veseli vsi, tako otroci kot tudi mi odrasli in prvi bo tu že čez nekaj dni … obiskal nas bo namreč sveti Miklavž.

Naj vam bodo prihajajoči prazniki resnično v veliko veselje in naredite si ga po svojih željah, pa naj bo to razkošno ali skromno … uživajmo v vsem, tudi v malenkostih … v vseh tistih drobnih rečeh.

… do naslednjič …
Prisrčen praznični pozdrav … Ljubica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.