MOJA POTOVANJA

Dragi popotniki!

Življenje je sestavljeno iz različnih „sestavin“, med katere sodi tudi prosti čas in dejavnosti v tem času. Eni ga preživljajo v športnih aktivnostih, drugi ga izkoristijo preprosto v domačem okolju … doma s člani družine ali v krogu prijateljev, spet tretji kako drugače, je pa prosti čas vsekakor tudi primeren čas za izlete ali celo potovanja … no, mednje sodim tudi jaz … med tiste, ki gredo radi malce naokoli … seveda ne ves čas, občasno pa le.

Moja potovanja in izleti

Na tej strani vam bom predstavila utrinke in vtise iz svojih potovanj, osebne izkušnje … dobre in slabe … … nekaj iz potovanj po grških otokih, opisala vam bom seveda tudi izlete po naši deželici Sloveniji, pokukala sem tudi čez meje k sosedom in vam bom predstavila to, v bodoče pa bom morda obiskala še kakšno oddaljeno deželo in vam opisala, kako je bilo.

Preden pa nadaljujem z opisovanjem osebnih dogodkov, bi z vami želela deliti nekakšne misli oziroma različna vprašanja, med katera sodi na primer tudi vprašanje: “Ali še znamo dopustovati, kot so znali nekoč” … na primer naši starši??… Saj veste … tiste brezskrbne dopustniške dni, ko te v tistem času ne obremenjujejo vsakdanje skrbi in se resnično prepuščaš dopustu …
In kakšna vprašanja še imam v mislih? … na primer:
Kako potovati na dopust?
Kakšen dopust radi preživljate?
Ali dopustujete vedno enako? …

Pa začnimo s tistim, ki sem ga omenila kot prvo … :

Ali znamo na dopustu resnično dopustovati?

Vsako leto se ob določenem času, ob primernem trenutku odločamo o tem, kje, kdaj, s kom in za koliko časa bomo dopustovali.
Poraja se mi splošno vprašanje: Ali se resnično znamo »odklopiti«??… ne glede na to ali smo doma, na potovanju, letovanju…  Ali imate še vedno kljub dopustu, torej odsotnosti od delovnih dni, v mislih službene skrbi? Vas misli v tem času še vedno občasno popeljejo na takšne in drugačne skrbi? Ali se znate brezskrbno predati trenutnim užitkom, jih »srkati« na polno, slediti trenutnim sproščujočim dogodkom in brezskrbnim pogovorom … se osredotočiti le na svoje bližnje in maksimalno izkoristiti skupne trenutke… se predati užitkom okolice, če ste kje na potovanju … skratka … ali je dopust resnično dopust?!?

Pogostokrat slišimo, da so bili stari časi zlati časi, da so se nekoč znali poveseliti in v določenih trenutkih dati skrbi na stran. Morda so bile nekoč skrbi malce manjše… ali pa se nam to samo zdi, skratka, znali so se »odklopiti«… pa se poskusimo občasno tudi mi … zakaj pa ne?! … bo dobro za našo dušo in za boljše počutje na sploh … in da se na dopustu resnično odpočijemo od vsakdanjega delavnika. S tem si bomo napolnili svoje »baterije« … in navsezadnje bomo na ta način ob povratku v delovne dni tudi lažje reševali kakršnekoli vsakdanje ali nevsakdanje težave.

Skratka … bodite lepo, preživljajte brezskrbne dopustne dni, kjerkoli in kadarkoli in se predajajte trenutnim dogodkom in užitkom … tudi to sodi namreč v naše življenje … to je sestavni del našega življenja.

… do naslednjič … želim vam čim več lepih trenutkov…
… in prejmite prisrčen pozdrav od Ljubice

Zadnje objave:

Otok Rhodes

Pustovanje

Valentin

Naš vsakdan – kava

Naš vsakdan – jutro

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Teme spletne strani: moja potovanja, dogodivščine, dogodki, stik z naravo, naš vsakdan …

%d bloggers like this: