ANTIPAXOS

Majhen otok imenovan Antipaxos leži na zahodnem predelu Grčije v skupini Jonskih otokov. Leži jugovzhodno od sosednjega otoka Paxos, ki je odmaknjen le okoli tri kilometre vstran, malce naprej severozahodno pa se nahaja večji otok Krf (Corfu).
To je košček raja na zemlji, ki ponuja izredno mirne počitnice vstran od sodobnega sveta.

Legenda o otoku Antipaxos

Po legendi naj bi Neptun (bog morja) zase in za svojo ženo Anfitryti želel ustvariti raj na zemlji. S svojim trizobom je od otoka Krf odtrgal koščke zemlje in tako je nastalo več otočkov … med njimi tudi otok Antipaxos.

Značilnosti otoka Antipaxos

Značilnost otoka Antipaxos je neokrnjena narava. Tu je mir, brez znakov sodobnega življenja, ni cest, kakršne poznamo mi, ni umetne razsvetljave, na otoku je le nekaj hišic, morje pa ima na posameznih predelih izrazito svetlo prosojno turkizno barvo, ki jo lahko občudujemo na predelu plaž na severu-vzhodnem predelu otoka in ob opazovanju ladjic nam daje občutek, kot da te lebdijo na vodi.

Otok Antipaxos je pokrit z oljkami in vinogradi. Tu je čisti raj brez trgovinic, če si ob dopustovanju na tem otoku želite kaj naročiti, vam pa to dostavijo.

Plaže na otoku Antipaxos

Na severo-vzhodnem delu otoka se nahajajo tri znane plaže in sicer Voutoumni, Vrika in Mesovrika in na prvih dveh omenjenih plažah je tudi gostinska ponudba. Na otoku lahko najdemo še nekaj majhnih plaž, ki pa so popolnoma odmaknjene.
Čeprav je otok zelo majhen, lahko najdemo tudi majhno pristanišče imenovano Agrapidia.
Otok Antipaxos stalnih prebivalcev nima, tu bivajo le upravljalci tavern, ki se nahajajo ob plažah.

Dopust ali enodnevni izlet na otoku Antipaxos

Doživljaje tega fascinantnega otoka zagotovo ne smete zamuditi, če letujete na enem od sosednjih otokov ali na bližnjem predelu celine. V okviru enodnevnega izleta lahko doživite ta raj z organiziranim prevozom s turističnim čolnom oziroma ladjico iz sosednjih otokov Paxos in Krf (Corfu) ter iz celinskih vasi Parga in Sivota.
Z najemom plovila pa lahko seveda brez časovnih ovir doživite tako obvodne kot tudi podvodne užitke.

STRAN JE ŠE V PRIPRAVI IN SE BO DOPOLNILA.

Teme spletne strani: moja potovanja, dogodivščine, dogodki, stik z naravo, naš vsakdan …

%d bloggers like this: