Otok Lefkada – osebna doživetja … Izlet z ladjo (2.del)

Izlet z ladjo …. 2.del

Naša plovba ob zahodni obali otoka Lefkada se je nadaljevala … plaža Porto Katsiki je bila že za nami, pred nami pa je bil pogled na navpične, pretežno bele pečine, ki so se dvigovale visoko nad morjem, morje okoli nas pa je bilo lepe modre (ne preveč temne) barve.
Od daleč se je nato pod pečinami videl tanek bel pas, ki je ločeval morje od pečin in je sčasoma postajal čedalje bolj viden, morje pa je dobivalo lepšo in lepšo barvo, prelivajočo v turkiznih odtenkih. Približali smo se obali in pred nami je bila plaža imenovana Egremni beach…

Težko je opisati občutek, ko vidiš tisto barvo morja v živo, eno je namreč podoba na fotografiji, povsem nekaj drugega pa je to videti v živo. Morje se je od sonca bleščalo in nas na trenutke kar oslepilo. Prekrasna turkizna barva v vseh možnih odtenkih se je prelivala po obširni obali in nam ob pogledu nanjo jemala sapo.

Ladji sta se na večji medsebojni razdalji ustavili pred plažo, kjer smo se izkrcali in si privoščili kopanje ter sončenje na obali.
Egremni beach je ena daljših plaž na otoku, saj naj bi merila okoli 2,5 km. Mi smo se ustavili na skrajnem južnem delu. Na tem predelu plaže ni bilo ničesar, saj je možno nanjo le z morske strani, na severnem predelu pa so po skalah urejene precej strme stopnice in je tako dostopna tudi peš.
Celotno plažo pokrivajo večji okrogli beli kamenčki, ki prehajajo v morje najprej postopoma, nato pa se precej hitro poglobijo toliko globoko, da lahko turistične ladje priplujejo skoraj do obale….

Skratka, uživali smo na plaži, mladina se je že takoj ob prihodu spuščala z ladje po toboganu, nekateri so skakali iz pomola, člani posadke pa so na žaru pripravljali meso in kar kmalu je tudi zelo lepo zadišalo.
Po dobri uri smo se vsi vkrcali nazaj, pripravljeni na odhod in nadaljevali plovbo po programu … sledila je namreč vasica Fiskardo na otoku Kefalonia.

Ali ste vedeli… ?:

… novembra leta 2015 je bil na tem področju hud potres, ki je na plaži Egremni vzel dve življenji… tu so se namreč skale odtrgale iz pečin in prekrile del plaže, tako je od takrat tudi podoba plaže malce drugačna. Tudi omenjene stopnice, ki so vodile do plaže, so bile ob tem poškodovane.
… po mnenju vodiča Travel+Leisure naj bi bila plaža Egremni ena od 13-ih na svetu, kjer lahko vidimo najbolj »modro vodo« (tako pravijo) … jaz bi prej rekla »najbolj turkizno vodo«

… opis izleta se nadaljuje naslednjič … v petek seveda…
… do takrat pa prisrčen pozdrav in obilo sončka želim … Ljubica

Celotna vsebina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.