Otok Lefkada – osebna doživetja … Izlet z ladjo (1.del)

Izlet z ladjo …. 1.del

Izleti z ladjico so se mi vedno zdeli zelo zanimivi … in lepo popestrijo dopustniške dni. V letovišču Nydri, kjer sva dopustovala, je bilo možnosti izletov z ladjami dovolj in odločila sva se, da greva na enodnevni izlet, ki vključuje kopanje na eni najlepših plaž, to je Egremni beach, ta leži na zahodni obali otoka Lefkada, hkrati pa bil v programu obisk dveh tradicionalnih vasic na sosednjih otokih (na Kefaloniji in Itaki) ter ogled jame na otoku Meganissi..

Ob pomolu sta zjutraj čakali dve turistični ladji (obe za isti izlet) in ko sva prispela, se je na obeh ladjah nabralo že kar nekaj turistov. Karto sva že imela, tako sva se seveda lahko vkrcala takoj, sicer pa so jih na pomolu še kar prodajali..
Ladji sta bili dokaj veliki, v treh nadstropjih, na katerih so bile velike zunanje palube, na spodnjih dveh pa tudi lepo urejeni notranji prostori.
Čas je bil za odhod  in po zvočniku nas je pozdravil kapitan, nam zaželel lep dan in nam sporočil, da bomo najprej odpluli na predel morja, kjer se radi zadržujejo delfini, da si jih bomo lahko ogledali v njihovem naravnem okolju, nato pa bo sledila pot po programu.

Ladji sta pluli med otoki, saj jih je na tem področju kar nekaj, med potjo smo si lahko ogledovali zalivčke in kakšne pol ure kasneje smo že opazili spremstvo ljubkih živali. Delfini so plavali ob ladji, nekateri celo pred njo in ko sem jih tako opazovala, kako poskočno so plavali bočno, so dajali občutek, da se poigravajo z ladjo oziroma kot da želijo tekmovati, kdo bo hitrejši. Kar nekaj minut so nas spremljali, nato pa so se odmaknili … mi pa smo pluli naprej.
Obala otoka Lefkada nam je bila ves čas dokaj blizu, tako sva lahko videla tudi tiste vasice, ki sva jih predhodno že obiskala, kot so Sivota in Vasiliki.

Na skrajnem južnem delu otoka je koničast rt s svetilnikom, obkrožen s čermi, ki smo ga obpluli in prispeli smo na zahodni del, kjer se je obala že takoj na začetku navpično dvigovala iz morja.  Raznobarvne skale so pričarale navsezadnje lepo podobo obale.
Omenjala sem že, da zahodna obala otoka Lefkada ponuja prečudovite plaže … in prva od teh je bila pred nami …
Porto Katsiki. Ustavili se sicer nismo, smo pa imeli dovolj časa, da smo si jo lahko temeljito ogledali iz »morske« perspektive. Strme pečine, rahlo obarvane v rdeče, so se strmo dvigovale nad morjem, nad njimi so se videle zelene strehe restavracij, belo plažo, ki se je v zavetju pečin razprostirala ob čudovitem modrem morju, pa je že obsijalo sonce..
Ladja je počasi plula mimo in pot smo nadaljevali…
Ob pogledu na celotno obalo so se pravzaprav videle le ogromne skala, med katerimi so bleščale majhne plaže … in sledila je naslednja večja plaža … Egremni beach… kjer je bil v planu tudi daljši postanek …

… nadaljevanje sledi čez en teden…
… do takrat pa prisrčen pozdrav in obilo sončka želim … Ljubica

Celotna vsebina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.