Otok Lefkada – osebna doživetja … Izlet z ladjo (3.del)

Izlet z ladjo …. 3.del

Od plaže Egremni smo se polni prijetnih vtisov od čudovitega morja vračali proti jugu … po isti poti … ob zahodni obali otoka Lefkada mimo plaže Porto Katsiki, ki je bila sedaj že popolnoma obsijana s soncem … ter nadaljevali pot.

V eni uri smo prispeli do severnega dela otoka Kefalonia … pravzaprav med otokoma Kefalonia in Ithaka in kmalu se je prikazal prvi skriti zaliv, v katerem smo lahko videli različna plovila, v ozadju pa majhno vasico… Fiskardo seveda. Ladja je pristala ob pomolu in čas je bil za izstop…

Majhna tradicionalna vasica Fiskardo je s svojo pisano paleto barvnih hiš v nežnih pastelnih odtenkih pričarala simpatično podobo naselbine, poleg tega je bila okrašena tudi z bogato cvetočimi bugenvilijami, ki pa so v tistem času že kazale prve znake odcvetanja, ampak so bile kljub temu še vedno fascinantne.

Arhitektura in ambient vasice so nas popeljale za trenutek v preteklost … v čas Benečanov, pristanišče je namreč obkroženo s hišami v Beneškem stilu.
Strnjene hiše so se vrstile ob zalivu, ob katerih so bile pod velikimi senčniki razporejene mize in nas popotnike vabile, da sedemo in preizkusimo kakšno kulinarično dobroto, trgovinice okoli zaliva pa so se v tistem času napolnile … od nas seveda, saj je želel vsak izmed nas popotnikov vzeti s seboj kakšen spominek ali kakšen tradicionalni grški izdelek, ki jih je bilo seveda v ponudbi dovolj.

V tej vasici se nahaja tudi zgodovinski muzej, katerega pa žal nisva utegnila pogledati, saj sva tablo zasledila prepozno.
Na razpolago smo imeli sicer več kot eno uro časa, vendar je čas za kakšno kosilo, morda še za krajše posedanje ob kavici oziroma pijači, nakupih in ogledu vasice seveda kar prehitro mineval … ura pa nas je že začela opozarjati, da se moramo ponovno vkrcati, saj nas je čakala še nadaljnja pot.

Plovbo smo nadaljevali … po programu nas je čakal namreč sosednji otok …
… kar vam opišem prihodnjič … v petek seveda …

… do takrat pa prisrčen pozdrav in obilo jesenskega sončka želim … Ljubica

Celotna vsebina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.