Otok Lefkada – osebna doživetja … Izlet z ladjo (4.del)

Izlet z ladjo …. 4.del

Naša izletniška plovba iz vasice Fiskardo na otoku Kefalonia se je nadaljevala.
Ob otoku Kefalonia leži otok Ithaka in naš naslednji cilj na našem izletu je bil obisk majhne tradicionalne vasice Kioni na otoku Ithaka.
Otok Ithaka nam je znan kot Odisejev dom. Majhen otok ima le malce več kot tri tisoč prebivalcev, vasice po otoku pa so barvite in preproste … najbolj znana med njimi je Kioni, ki leži na severnem delu otoka. Pravijo, da je postanek v tej vasici obvezen.
Naša plovba se je nadaljevala ob severni strani otoka Ithaka, obšli smo celoten severni del, se usmerili proti vzhodnemu delu otoka in po uri plovbe smo prispeli v globok zaliv, kjer je ležala vasica Kioni.

Majhna strnjena vasica leži v zalivu s pristaniščem, plažo ter slikovitimi hišicami … pričarala nam je prav prijetno domače vzdušje. Zaliv so krasile privlačne jadrnice in čolni, ki so umirjeno lebdeli na vodni gladini, ob njih pa so se pod velikimi senčniki vrstile pripravljene mizice  … in čakale na nas žejne popotnike.

Ob prihodu v vasico nam je najprej v oči seveda padla ogromna steklenica, ki je bila postavljena na ulici. Nikakor je nismo mogli zgrešiti, saj smo šli mimo nje …  (lahko jo vidite na priloženi fotografiji).
Sprehodili smo se naprej po ulici ter se razporedili vsak na svoj konec … eni takoj v trgovinice, drugi še naprej na ogled bližnje okolice, nekateri pa so se takoj posedli za mize … hja… žeja je huda reč.

Vasica velja sicer za precej mirno, vendar v času, ko smo se izkrcali, se je vasica seveda v trenutku napolnila in prijeten turistični živ žav se je razlegal povsod.
Stavbe vasice Kioni so razporejene okoli zaliva, za njimi pa se z vseh strani strmo vzpenja hrib poraščen z zelenjem … kot bi bila vasica v nekakšni kotanji.

Postanek je bil tokrat malce krajši … in po eni uri smo se vkrcali nazaj na ladjo.
Ob odhodu je bila ura okoli štiri popoldan in čakali so nas še ogledi po programu …

Plovbo smo nadaljevali … kam?

… to vam razkrijem prihodnjič … v petek seveda …

… do takrat pa prisrčen pozdrav … Ljubica

Ali ste vedeli?!
– Vasica Kioni je bila zgrajena konec 16. stoletja
– Leta 1953 je bil na tem področju potres, ob katerem je ostalo le malo hiš.
– Vasica je danes sodobno turistično letovišče s številnimi gostišči, turističnimi trgovinami, tudi trgovinami s hrano, s privezi, kjer lahko vidimo zasebne jahte, gostje pa imajo možnost najema sob.

OSTALE OBJAVE:

Celotna vsebina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.