Santorini – osebna doživetja … Messa Vouno

Santorini – osebna doživetja … Messa Vouno

Prvi zajtrk na otoku Santorini je bil v jedilnici manjšega privatnega hotela, kjer so nam poleg klasičnega zajtrka postregli tudi nekakšno tradicionalno grško pecivo (malce podobno našemu marmornem kolaču) . Po zajtrku sva se namestila v apartma, ki nama je bil dodeljen in moram priznati, da je deloval dokaj v redu. Tu bom poudarila, da sva glede na cenovne razmere običajno iskala hotele s tremi zvezdicami, navsezadnje je bil to le prostor za prespat. Skratka … vse v apartmaju je bilo solidno. Imela sva tudi ne tako majhno kuhinjo ter balkon z mizico in stoli … pa še pogled proti Perissi in morju. Super!

Majhna cerkev med skalami

Za začetek sva se odločila, da se bova za prvi dan najprej povzpela do cerkvice, ki je bila “vgnezdena” sredi skal na vzpetini Messa Vouno (to je skalna gmota, na vrhu katere je bilo nekoč mesto, sedaj pa so le še ostanki antične Fire). To skalno gmoto sem videla že tisto prvo jutro, ko sem stopila na teraso, da se razgledam po okolici. … in Messa Vouno je bila tudi v planu, da si jo ogledava od blizu.
V plan si za ta dan nisva dala nič druga. Po ogledu cerkvice je sledila vrnitev v Perisso in seveda za zaključek uživanje na plaži…

Messa Vouno

Torej … ko sva si nekako “poštimala” svoje stvari, sva krenila od apartmaja na pot (peš seveda za rekreacijo ), pot pa naju je vodila po ravnici, kjer se je vila cesta in naju popeljala do vznožja vzpetine skalne gore Messa Vouno.
Med potjo mi je seveda ob eni od hiš v oči padlo čudovito cvetje … na poti pa sva srečevala tudi male prebivalce tega otoka.

Ob vznožju skalne gmote sva ob cesti zagledala “taxi-osle”.
No ja, če bi želela, bi naju osli lahko ponesli do cerkve … ampak sva kar svoje noge uporabila za vzpon.. … in višje ko sva bila, lepši razgled se nama je ponujal pred očmi … pogled na celotno planoto, kjer je bilo tudi letovišče Perissa.

Pogled na planoto
Poti med skalami
Zvon pri cerkvici

Pot, po kateri sva se vzpenjala, je bila lepo urejena… utrjena tudi s skalami in celo stopnice si bile vmes.
Od vznožja do cerkvice sva hodila približno pol ure … in pred nama se je razprostrl čudovit razgled, ki je razkrival velik del otoka Santorini.

Pogled na letovišče Perissa
Cerkvica

Ob cerkvici sva malce posedela, se seveda okrepčala, saj je bilo sonce precej žgoče ter se nato malce razgledala naokoli.

Ob povratku v dolino sva imela pred seboj še pogled na sosednji vrh.

Pogled na sosednji vrh
Nekaj hladnega …

Sonce je čedalje bolj pripekalo, saj je bila ura že čez poldne.
Ko nama je uspelo priti v center letovišča Perissa, sva si najprej poiskala prostor v eni izmed kavarn in se za trenutek naužila pijače in sprostitve ob pogledu na plažo…. center letovišča je namreč ob morju…

Za zaključek sva seveda morala morje tudi občutiti… Pognala sva se v morje in ja … bil je čudovit občutek se malce namočit … in zaplavat. Morje je bilo precej toplo, saj je bil navsezadnje že avgust…. plavala pa sva ob skalni gmoti, na kateri sva se pred tem vpenjala…

Morje ob skalni gmoti Messa Vouno

Prvi dan je tako minil in večer sva seveda preživela v Perissi…
Kako je v nadaljevanju potekalo raziskovanje otoka Santorini pa sledi naslednjič …

Bodite lepo …
Prisrčen pozdrav do naslednjič…

NAZAJ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.