Santorini – osebna doživetja … Perissa-plaža

Santorini – osebna doživetja
… plaža v letovišču Perissa

V času najinega dopustovanja na otoku Santorini sva velik del časa porabila za pohajkovanja in raziskovanja otoka , kakšen dan pa sva le prebila tudi na plaži , predvsem na plaži v Perissi, saj sva imela tu apartma.

Preden preidem na opis, bi želela omeniti, da so plaže na otoku Santorini vulkanskega izvora in so zato črne, razen z izjemo dveh plaž, ampak o tem kdaj drugič.
Skratka, črna peščena plaža se začne v Perissi pod skalno gmoto in se nadaljuje nekaj kilometrov še južno … skoraj do skrajnega južnega dela otoka.

Plaža je res zelo široka in ni bojazni, da ne bi našel svoj prostor, tudi malce odmaknjen od ostalih obiskovalcev. Je zelo čista (je nosilka modre zastave za čistočo in urejenost) in je primerna za vse, tako za otroke kot tudi za starejše.

V predelu letovišča Perissa si lahko obiskovalci privoščijo ležalnike in senčnike, prav tako v nadaljevanju v vasicah Perivolos in Agios Nikitas (omenjene vasice si kar sledijo), ob celotni obali pa so različne kavarne in taverne, ki strežejo tudi pri ležalnikih.

Naj omenim, da so ležalniki in senčnik bili brezplačni v primeru, če si v tisti taverni kaj pojedel ali spil (vsaj takrat je bilo tako)… in razvajajo te celo ob ležalniku … še vstati ni bilo potrebno, če si bil žejen.
Za vse tiste, ki imate radi malce aktivnosti v vodi, je na južnem delu letovišča Perissa center za vodne športe,.

V Perissi se nahaja tudi potapljaški center, za vse tiste, ki uživate v podvodnem svetu. Imajo organizirane izlete, kjer imajo turisti priložnost videti del kaldere, ki se nahaja pod vodo … o tem napišem več v prihodnje.

Še nekaj utrinkov iz plaže ….

Toliko za danes …

Uživajte, kjerkoli ste ….
… prisrčen pozdrav do naslednjič … Ljubica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.