Otok Lefkada – osebna doživetja … letovišče Nydri

Letovišče Nydri

Tokrat se bom osredotočila na Nydri, oziroma bolj na pristanišče, ki se nahaja ob centru letovišča Nydri, njihove povezave ter seveda na sploh doživetje letovišča ob večerih ter vam na kratko napisala nekaj o tem.

Nydri je največje letovišče na otoku Lefkada, kar sem že omenjala in promet iz njihovega pristanišča omogoča tudi preprost dostop do sosednjih otokov, ki jih v okolici niti ni tako malo. V neposredni bližini, ki ga je iz letovišča Nydri možno tudi videti, je otok Skorpios, nekoč v lasti mogotca Onassisa, katerega kip stoji na otoku Lefkada ravno v letovišču Nydri … malce nižje se nahaja otok Meganissi, miren otok, na katerem oddih pomeni oddih v pravem pomenu besede, množičnega turizma namreč na tem otoku ni … v bližnji okolici pa ležita še dva znana otoka, to sta Itaka in Kefalonia, je pa naokoli še nekaj manjših otočkov.

Iz pristanišča v letovišču Nydri so dnevne povezave z omenjenimi sosednjimi otoki (razen na otok Skorpios, ker je v privatni lasti), organizirani pa so tudi dnevni izleti z večjimi turističnimi ladjami, ki polega zanimivosti na otoku Lefkada vključujejo tudi oglede na sosednjih otokih. V nadaljevanjih vam bom tudi predstavila zanimiv organiziran celodnevni izlet z ladjo ter izlet v lastni režiji na sosednji otok Meganissi.

Ob večerih, ko je bilo seveda na ulicah letovišča Nydri največ turistov, so se v pristanišču, ki je predstavljalo hkrati del celotne promenade, nahajale razsvetljene turistične ladje in ves večer predstavljale svojo ponudbo in vabile zainteresirane na organizirane dnevne izlete. Opremljeni so bili s prospekti in seveda ob zanimanju turistov so podajali dodatne informacije ter hkrati prodajali karte. Cene izletov so se nama zdele takrat zelo ugodne, navsezadnje se je to videlo tudi po zanimanju turistov, saj ga je bilo več kot dovolj … in seveda eno jutro sva na ladjici pristala tudi midva … no, o tem napišem kmalu.

Zraven večjega pristanišča v letovišču Nydri se nahaja velika urejena ploščad, kjer občasno prirejajo razne prireditve. V času najinega letovanja so imeli prireditev … nekakšno srečanje folklornih skupin, sodelovale so tudi skupine izven meja, kolikor sva takrat izvedela in zanimiv program je še dodatno popestril že tako živahno letovišče Nydri.
Na sploh so bili večeri v tem letovišču zelo prijetni, s pestrimi dogajanji v središču in hkrati z možnostjo odmika v umirjene večerne sprehode ob obali.

Skratka, če na kratko povzamem … pestra ponudba raznovrstnih trgovinic in pekarn v središču naselbine … velik izbor tavern in restavracij v središču in naokoli… zabaviščni park za otroke … večji in manjši hoteli, nekateri tudi z lastnim bazenom … in še več … vse to je Nydri.

V prejšnjih člankih sem opisovala zanimive plaže in zalivčke po otoku Lefkada, ima pa otok še eno zanimivost, ki pa vam jo opišem naslednjič.

… imejte se lepo, uživajte v zadnjih toplih poletnih dneh, saj je jesen že pred vrati…
… prisrčen pozdrav do naslednjega petka vam želim … Ljubica

Celotna vsebina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.