Otok Lefkada – osebna doživetja … Izposoja avtomobila

Izposoja avtomobila

Ob prihodu na otok Lefkada nam je vodička pri opisovanju otoka omenila tudi čudovite plaže na zahodni obali. Vsekakor sva te plaže želela videti, tako sva se odločila, da si najameva vozilo in se hkrati zapeljeva še malce po otoku, otok Lefkada namreč ni tako velik.
Naslednji dan sva takoj po zajtrku šla v iskanje avtomobila v rent-a-car, ki je bil precej blizu najinega hotela, videla sva ga namreč že takoj ob prihodu v Nydri. Izbire sicer ni imel velike, vzela sva, kar je pač bilo na razpolago, vendar sva kasneje, ko sva se vozila naokoli, videla še druge izposojevalnice z večjo izbiro in boljšo ponudbo.

Prva leta sva si na najinih dopustovanjih izposojala oziroma rezervirala vozila kar na otoku, ugotavljala pa sva, da si je včasih težko izposoditi ustrezno vozilo za določen dan, ker jih včasih preprosto ni na razpolago, seveda pa je to odvisno od sezone ter seveda od otoka in kraja na posameznem otoku, zgodilo se nama je namreč že, da sva morala na avtomobil čakati dva dni. Sedaj rezervirava vozilo že doma … pravi čas … in ko pride tisti dan, ga greva preprosto iskat ali pa nama ga dostavijo do hotela. Ugotavljala sva tudi, da imajo ponekod različne cene (za enak model) in navsezadnje … brez lastnega prevoza je na kraju samem včasih težko iskati ustrezno varianto pri različnih izposojevalnicah, če gre seveda za večji kraj ali mesto, namreč z iskanjem izgubljaš dragocen dopustniški čas … preko spleta pa je seveda slika popolnoma drugačna … in tako sva se kasneje raje odločala za rezervacije v naprej preko spleta, običajno na strani greeka.com, možno pa je tudi na drugih spletnih povezavah.
Vozila, najeta na otokih, so omejena na vožnjo le po otoku in iz njega ni dovoljeno, tega na začetku seveda nisva vedela, ker nama nihče ni povedal  … in tako sva se en dan veselo vozila z njim tudi po celini … no, o tem vam bom napisala drugič.
Omeniti moram še zavarovanje vozila. Ob najemu je običajno vključeno osnovno zavarovanje, kar je v redu za rabljena in malce starejša vozila, ki imajo že ob prevzemu posamezne manjše ali pa tudi večje praske in poškodbe, ob najemu novejšega in boljšega vozila pa je bolje vzeti polno zavarovanje vozila … vožnja po grških otokih zna biti včasih »pestra«.

Skratka … avto sva imela … kopalke in brisače tudi … najin cilj pa je bila njihova znamenita plaža Porto Katsiki na zahodni strani otoka.

… kako je bilo izveste naslednji petek …

… do takrat pa prisrčen pozdrav … in obilo sončka vam želim … Ljubica

Celotna vsebina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.