Otok Lefkada – osebna doživetja … mesto Lefkada

Mesto Lefkada

Ponovno se vračam z opisovanjem dopustniških dni na otoku Lefkada, kjer bom tokrat opisala glavno mesto otoka.

V preteklih objavah sem že omenjala, da ima otok Lefkada istoimensko glavno mesto … mesto Lefkada. Mesto se nahaja na skrajnem severo-vzhodu in sicer takoj ob vstopu na otok, cesta namreč poteka tik ob mestu, oziroma gre skozi obrobje mesta. Na eni strani se mesto zaključuje ob kanalu, čez katerega je postavljen simpatičen lesen most, ki ga turisti radi uporabljajo za fotografiranje, …

… na drugi strani pa mesto objema velika moderna marina, v kateri je prostor za kar 620 večjih jaht … in priznati moram, da je pogled na marino veličasten, nama jo je uspelo namreč videti čez dan.

Mesto Lefkada sicer ni pretirano veliko mesto, navsezadnje tudi otok ni velik in  kot večina drugih mest je seveda sestavljeno iz starega in novega dela.
Čez dan je celotna podoba precej umirjena, videti je možno le posamezne turiste, ki se tu in tam sprehajajo, tudi mnogo trgovinic in nekatere taverne so čez dan zaprte, zvečer pa dobi celotno mesto popolnoma drugo sliko … mesto izredno oživi, na večerna doživetja pa prihajajo tudi turisti iz ostalih predelov otoka.

Cesta ob kanalu se zvečer zapre in ulica se spremeni v sprehajalno promenado. Mesto je tako zvečer napolnjeno … tako s turisti kot seveda tudi s samo ponudbo, zvečer je namreč vse odprto … trgovinice, taverne, restavracije, celo tržnica. Ne bom pretiravala, če rečem, da je zvečer dejansko vse »nabito polno«.
Glavna sprehajalna promenada poteka ob kanalu, ob katerem se vrstijo taverne in se nadaljuje po uličicah med trgovinicami … pa vse do osrednjega trga, kjer prostor zasedajo večje taverne in restavracije s tradicionalnimi jedmi.

Midva sva doživela vse … mesto sva si ogledala čez dan … preživela pa sva tudi prijeten večer ob pestrem dogajanju … do poznih ur seveda.
Vsem, ki boste imeli priložnost in če vam je živahnost mesta seveda všeč, vam vsekakor priporočam nekaj večernih uric v tem živahnem mestu … mestu Lefkada.

… želim vam prijeten teden …
… prisrčen pozdrav do naslednjega petka … Ljubica

Celotna vsebina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.