Otok Lefkada – osebna doživetja … Prihod na otok

Prihod na otok Lefkada

Grški otok Lefkada spada v skupino Jonskih otokov … mi mu pravimo Lefkas, imenujejo ga pa tudi Lefki, kar pomeni »lepi«.
Otok Lefkada je peti grški otok po vrsti, na katerem sem letovala in si ga ogledala skoraj v celoti.

Če se ozrem nazaj in primerjam vse obiskane grške otoke, lahko rečem, da je ta otok eden mojih lepših … morda tudi zato, ker je precej zelen, predvsem pa so me fascinirale plaže zahodne obale otoka Lefkada s čudovito turkizno barvo morja.
Kot običajno sva tudi tokrat krenila na pot iz letališča na Brniku in po precej kratkem poletu, ki je trajal le dobro urco, smo že pristali na letališču Preveza, ki je sicer na celini, ampak se nahaja v bližini otoka Lefkada, otok Lefkada je namreč s celino povezan s krajšim mostom in je tako dostopen po cesti.
Skratka, na letališču Preveza so nas ob izhodu usmerili na pravi avtobus in po približno dvajsetih minutah smo se že vozili po otoku, najprej mimo istoimenskega mesta Lefkada, nato pa smo se usmerili najprej proti zahodni obali otoka proti vasici Agios Nikitas. Med potjo smo si lahko že malce ogledali severni del ter zahodno obalo, vodička pa nam je medtem opisovala otok, nam pripovedovala anekdote ter nam posredovala razne informacije.
Ob vasici Agios Nikitas, kjer je izstopilo nekaj turistov, je šofer avtobus obrnil in nato smo se vrnili po isti poti nazaj … v smeri proti mestu Lefkada, ki smo ga nekaj časa lahko opazovali tudi iz višine, saj je cesta speljana po hribu, vožnjo pa smo nato nadaljevali ob vzhodni obali otoka Lefkas vse do letovišča Nydi, kjer se je nahajal tudi najin hotel. Tu je iz avtobusa izstopilo kar nekaj turistov in najprej sem na hitro »prečekirala« okolico … prvi vtis je bil kar dober. Po nekaj deset metrih smo že stali pred vhodom hotela … pravzaprav je bilo to območje obkroženo s hoteli.

Naš hotel je bil sicer preprost, je pa deloval precej domače.   Pristopila sva k recepciji in zelo prijazna receptorka je ob vpisovanju kmalu ugotovila, da nekaj ni v redu … najino sobo so namreč dali drugemu paru, kajti za isto sobo sta bili narejeni dve rezervaciji. Hitro je šla v »akcijo«, da nama najde drugo sobo, medtem pa naju je povabila v bar, ki se je nahajal zraven recepcije, kjer so nama postregli s pijačo… na njihov račun seveda. Ker je hotel stal tik ob plaži … prav tako bar, sva medtem uživala ob pogledu na morje. Receptorka je zadevo kar hitro uredila, tako sva dobila sobo v sosednjem hotelu, le nekaj metrov naprej, poleg tega so nama ponudili gratis klimo za ves teden, ki jo je sicer potrebno doplačati.
Kot sva kasneje ugotavljala, se dogajajo tudi takšne neprijetnosti, kajti rezervacije se pošiljajo iz različnih agencij in raznih spletnih povezav, ampak zadeve znajo lepo urediti, običajno že predhodno, tokrat je pač bilo v zadnjem trenutku.
Skratka … vse se je lepo uredilo, sobo sva dobila … čakala naju je le še plaža … ter seveda celoten otok …

… več naslednji petek …

… do takrat pa prisrčen pozdrav … Ljubica

Celotna vsebina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.