Sneg

Gledam skozi okno in kar ne morem verjeti, da nam je narava kar čez noč vrgla obilico snega , medtem, ko smo imeli včeraj še prijeten sončen, lahko rečem že skoraj pomladni dan s temperaturo okoli 12°C . Sicer smo v drugi polovici januarja, kar bi za stare čase pomenil takšen sneg nekaj normalnega, v zadnjih desetletjih pa se nam je vreme v zimskem obdobju zelo spremenilo in je takšna količina snega za marsikoga že malce preveč.
Spominjam se otroških dni, ko so se zime začele nekje v prvi polovici meseca decembra in so trajale do marca. Zime so bile bele in snega včasih toliko, da smo komaj prišli do glavnih cest.
Spominjam se ene zime v mojem otroštvu… ravnokar so se končale zimske počitnice in zadnji dan nam je narava poslala toliko snega, da še iz hiš nismo prišli . Po radiu so takrat poročali o podaljšanju počitnic za nas otroke.
Sicer pa … ni bilo zime, da ne bi mi otroci delali snežakov, se kepali ali izdelovali igluje, se sankali ali spuščali po hribu na napolnjenih vrečah. Današnji otroci pa imajo takšnih priložnosti žal bolj malo, saj so zime pretežno zelene.
Torej dragi otroci… oblecite se toplo, obujte zimsko obutev in pojdite ven na snežne radosti.

Imejte se skrajno lepo … in podoživite otroške radosti!!
Prejmite prisrčen pozdrav … Ljubica

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.