Ali znamo dopustovati?

Ali znamo na dopustu resnično dopustovati?

Vsako leto se ob določenem času, ob primernem trenutku odločamo o tem, kje, kdaj, s kom in za koliko časa bomo dopustovali.
Porajajo se mi splošna vprašanja:
Ali se resnično znamo »odklopiti«??… ne glede na to ali smo doma, na potovanju, letovanju…  
Ali imate še vedno kljub dopustu, torej odsotnosti od delovnih dni, v mislih službene skrbi? 
Vas misli v tem času še vedno občasno popeljejo na takšne in drugačne skrbi? Ali se znate brezskrbno predati trenutnim užitkom, jih »srkati« na polno, slediti trenutnim sproščujočim dogodkom in brezskrbnim pogovorom … se osredotočiti le na svoje bližnje in maksimalno izkoristiti skupne trenutke… se predati užitkom okolice, če ste kje na potovanju… skratka … ali je dopust resnično dopust?!?

Pogostokrat slišimo, da so bili stari časi zlati časi, da so se nekoč znali poveseliti in v določenih trenutkih dati skrbi na stran. Morda so bile nekoč skrbi malce manjše… ali pa se nam to samo zdi, skratka, znali so se »odklopiti«… pa se poskusimo občasno tudi mi … zakaj pa ne?! … bo dobro za našo dušo, za boljše počutje na sploh … in navsezadnje, namen dopusta je, da se resnično odpočijemo od vsakdanjega delavnika. S tem si bomo napolnili svoje »baterije« … in ob povratku v delovne dni bomo tako tudi lažje reševali kakršnekoli vsakdanje ali nevsakdanje težave.

Skratka … bodite lepo, preživljajte brezskrbne dopustne dni, kjerkoli in kadarkoli, absolutno pa … predajajte se trenutnim dogodkom in užitkom … tudi to sodi namreč v naše življenje … to je sestavni del našega življenja.

… do naslednjič … želim vam čim več lepih trenutkov…
… in prejmite prisrčen pozdrav od Ljubice 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.