Po otoku Lefkada

Otok Lefkada – osebna doživetja

Čeprav se že bliža jesenski čas, so grški otoki lahko še vedno aktualni, temperature so navsezadnje za marsikoga sedaj znosnejše, poleg tega tudi gneče ni več in je lahko dopust prav prijeten. Grških otokov je precej in vsak je nekaj posebnega.
V nadaljevanju predstavljam enega od njih …

Otok Lefkada je eden od mnogih grških otokov, ki privablja turiste od marsikod, predvsem lastnike jaht. Otok se nahaja ob celini na zahodnem predelu Grčije. Tu lahko vidimo različne plaže, najlepše na zahodni obali otoka, kjer nam odtenki barv morja jemljejo dih.
Dopust se vsekakor lahko popestri s kakšnim izletom (organiziranim ali v lastni režiji), saj te možnosti obstajajo. Otok Lefkada je zelo priljubljen tudi pri ljubiteljih vodnih športnih aktivnostih (pri windsurferjih), kajti na južnem predelu otoka v letovišču Vassiliki in ob mestu Lefkada so zanje dobri pogoji.
Ob glavnem mestu Lefkada je velika urejena marina, so pa tu zelo aktualne organizirane letne regate, največje v Mediteranu.

Potovanja so sicer na splošno včasih bolj … včasih pa tudi manj obarvana z raznimi doživljaji. V nadaljevanju si lahko preberete moje dogodivščine iz tega čudovitega otoka … hkrati prilagam tudi podrobnejše opise nekaterih krajev, različne informacije, ki bi morda tudi vam lahko prišle prav, priložene pa so tudi fotografije z imeni krajev, zalivov, plaž… Vabljeni na branje!!
Vsebino najdete TUKAJ.

Imejte se lepo in prisrčen pozdrav do naslednjič … Ljubica

Splošne informacije o otoku Lefkada se nahajajo TUKAJ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.