Otok Antipaxos

Otok Antipaxos

Majhen otok imenovan Antipaxos leži na zahodnem predelu Grčije v skupini Jonskih otokov. Leži jugovzhodno od sosednjega otoka Paxos, ki je odmaknjen le okoli tri kilometre vstran, malce naprej severozahodno pa se nahaja večji otok Krf (Corfu).

Značilnost otoka Antipaxos je neokrnjena narava. Tu je mir, brez znakov sodobnega življenja, ni cest, ni umetne razsvetljave, morje pa ima izrazito svetlo prosojno turkizno barvo, ki jo lahko občudujemo na severu-vzhodnem predelu otoka. Ob opazovanju ladjic nam daje občutek, kot da te lebdijo na vodi.
Na omenjenem predelu se nahajajo tri najbolj znane plaže in sicer Voutoumni, Vrika in Mesovrika, otok pa ima tudi majhno pristanišče Agrapidia.
Otok Antipaxos stalnih prebivalcev nima, tu bivajo le upravljalci tavern, ki se nahajajo ob plažah.

Doživljaje tega fascinantnega otoka zagotovo ne smete zamuditi, če letujete na enem od sosednjih otokov ali na bližnjem predelu celine. V okviru enodnevnega izleta lahko doživite ta raj z organiziranim prevozom s turističnim čolnom oziroma ladjico iz sosednjih otokov Paxos in Krf (Corfu) ter iz celinskih vasi Parga in Sivota. Z najemom plovila pa lahko seveda brez časovnih ovir doživite tako obvodne kot tudi podvodne užitke.

Morda še zanimivost … otok Antipaxos je pokrit z oljkami in vinogradi. Tu je čisti raj brez trgovinic, če si ob dopustovanju na tem otoku želite kaj naročiti, pa vam to dostavijo.

Želim vam čudovit dopust, kjerkoli ste …
… prisrčen pozdrav do naslednjič … Ljubica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.