Karpathos

Otok Karpathos

Opis otoka Karpathos je tokrat splošen. Predstavljam nekaj osnovnih informacij … morda vam pridejo prav pred potovanjem…

Podolgovat gorat otok spada v skupino Dodekanez in se razteza v smeri sever-jug. V širino meri le približno od 10 do 15 km, v dolžino pa okoli 50 km. 
Očarljiva  je njegova pokrajina in nedotaknjenost, čeprav prvi vtis ob prihodu na otok malce zavaja. Letališče je na skrajnem južnem delu otoka in planota je na tem področju precej pusta, po nekaj kilometrih severno pa se slika pokrajine povsem spremeni. 

Skoraj po celotnem otoku se vzpenjajo precej visoke gore, najvišja gora Kali Limni celo čez 1.200 m, po vzhodni in zahodni obali pa se nahajajo čudoviti zalivčki s kristalno čisto vodo. Za ogled celotnega otoka je potrebno najeti vozilo, sicer pa imajo tudi organizirane izlete, na katerih je možno videti vse zanimivosti otoka. 

Glavno mesto otoka je Pigadia in se nahaja na vzhodni obali.
Otok Karpathos je načeloma malce dražja destinacija, je pa seveda odvisno od hotela in lokacije.
Moram omeniti tudi to, da je na otoku vsekakor neprecenljiv tisti pravi občutek dopustovanja, velik vtis naredijo prijazni domačini, prisoten pa je še občutek, kot da se je čas ustavil nekje v preteklosti.

Več vsebine o otoku Karpathos najdete TUKAJ.

Bodite skrajno lepo, pred poletnim soncem pa se le ustrezno zavarujte, ta je te dni na določenih destinacijah prav žgoče…
… prejmite vroč poletni pozdravček od Ljubice …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.